Stichting Trekkertrek Schipluiden:

A. Deelname

1. De deelnemer moet dit reglement ter kennis nemen en dient van het reglement goed op de hoogte te zijn.
  2. De deelnemer dient ten minste 18 jaar oud te zijn of in het bezit van een geldig (tractor-)rijbewijs. Een bromfietscertificaat wordt niet als geldig rijbewijs gezien. Een deelnemer met een lopende ontzegging uit de rijbevoegdheid mag niet deelnemen.
  3. De deelnemer neemt geheel op eigen risico deel aan de wedstrijd.
  4. De tractor dient te allen tijde WA+ verzekerd te zijn, ook geldig voor deelname aan wedstrijden. Voor aanvang van de wedstrijd dient men hiervoor te tekenen.
  5. Per klasse kan slechts eenmaal met dezelfde tractor worden gereden.
  6. Na de tweede trekpoging moet de trekker naar zijn aangewezen parkeerplaats rijden om ruimte te maken voor de volgende deelnemers.
  7. Er kan maximaal in 1 klasse ingeschreven worden met dezelfde trekker over het gehele evenement. Met uitzondering van 1 inschrijving in de Dubbelspul klasse.

B. Algemeen

1. Voor de standaardklassen gelden de volgende voorwaarden:
    a. Bij de klassen 2500, 3500, 4500, 6000 en 7500 kg mag geen gebruik gemaakt worden van voorwielaandrijving, variabele en full powershift transmissies.
    b. Bij 9.000 kg mag er wel gebruik worden gemaakt van voorwielaandrijving, variabele en full powershift transmissies.
  2. De genoemde gewichten zijn inclusief deelnemer, olie, water, brandstof en veiligheidsvoorzieningen.
  3. De tractor moet een standaard landbouwtractor zijn zonder wijzigingen.
  4. Als brandstof mag alleen gebruik worden gemaakt van normale dieselolie.

C. Veiligheid

1. De tractor moet voorzien zijn van een goedgekeurde kantelbeveiliging of een veiligheidscabine. Een zelfgebouwde kantelbeveiliging moet voldoen aan de in de Nederlandse wet gestelde eisen.
  2. Reclameborden zijn toegestaan, mits deze niet buiten de tractor uitsteken en het zicht van de bestuurder niet belemmeren. Met uitzondering van borden draaiend gemonteerd in het wiel mogen borden niet beweegbaar aan de tractor zijn gemonteerd.

D. Banden

1. De tractor mag alleen voorzien zijn van rubberbanden. Stalen kammen, rupsbanden, kettingen of iets dergelijks zijn niet toegestaan.
  2. De banden mogen niet opgesneden of afgeschuind zijn. Pullerbanden zijn niet toegestaan.
  3. De bandenmaat is vrij.
  4. De totale breedte van de tractor mag niet meer dan 3000 mm bedragen.
  5. Er mag geen gebruik gemaakt worden van dubbel lucht kooiwielen.

E. Steigerbegrenzers

1. Steigerbegrenzers zijn verplicht, behalve voor tractoren in de 6000, 7500 en 9.000 kg.
  2. De hefinrichting mag worden gebruikt op voorwaarde dat deze degelijk is geblokkeerd en eventueel aanwezige snelkoppelingen degelijk zijn vergrendeld.
  3. De steigerbegrenzers moeten het voertuig kunnen dragen in zwaarste gewichtsklasse waarin het deelneemt.
  4. De steigerbegrenzers dienen te voldoen aan de maatvoering volgens NTTO.

F. Trekhaak

1. De trekhaak moet in alle richtingen spelingsvrij gemonteerd zijn.
  2. De trekhaak dient horizontaal gemonteerd te zijn met een tolerantie van 10 graden.
  3. Het aanhaakpunt mag maximaal 500 mm hoog zijn, gemeten vanaf de grond.
  4. Bij de tractor met voorasvering wordt de trekhaakhoogte gemeten in de laagst mogelijke stand van de voorasvering.
  5. De trekhaak dient te zijn voorzien van een aanhaakgat met een diameter van 75 mm.
  6. Een zwaaihaak is toegestaan, mits deze is voorzien van een aanhaakgat met een diameter van 75 mm. Hiervoor mag men een zelf meegebrachte ring gebruiken die voldoet aan deze maatvoering. Hierbij wordt de lengte en hoogte van de vaste trekhaak gehanteerd.
  7. Een ruimte van 150 mm breed en 300 mm hoog boven de trekhaak dient vrij te blijven van elk obstakel (inclusief gewichten en Steigerbegrenzers) voor gemakkelijk aan- en afkoppelen aan de sleepwagen.
  8. De tractor moet zijn voorzien van een dergelijke front-aanhaakmogelijkheid.

G. Gewichten

1. De ballastgewichten mogen niet achter de achterwielen uitsteken.
  2. De ballastgewichten mogen de deelnemer niet hinderen en geen gevaar opleveren.
  3. De ballastgewichten moeten stevig en niet beweegbaar aan de tractor bevestigd zijn.
  4. De frontgewicht(en) en/of gewichtendrager mogen niet verder dan 850 mm voor het voertuig uitsteken gemeten vanaf de voorkant van de grill, exclusief trekhaak. In de 7500 en 9.000 kg klassen geldt hiervoor een maximum van 1100 mm.
  5. Een deelnemer moet met zijn tractor op een normale manier over de weegbrug kunnen rijden, zonder dat hierbij gewichten op enige wijze de weegbrug raken

H. Reglement Dubbel Spul 8000kg

1. In deze klasse wordt er met 2 trekkers voorelkaar gereden met een maximaal totaal (samen)gewicht van 8000kg. De kleinste trekker rijdt voorop.
  2. De voorste trekker trekt met een ketting van de organisatie onder de achterste trekker door. Tijdens de trekpoging mag de ketting niet de grond raken.
  3. In deze klasse wordt hetzelfde reglement gehanteerd als voor de klassen 2500kg, 3500kg, 4500kg, 6000kg en 7500kg